fbpx

Wat zijn de meest gestelde vragen over laserontharing?

Laser is de enige ontharingsmethode die voor de overgrote meerderheid van de vrouwen zulke indrukwekkende en bevredigende eindresultaten oplevert.

Uw Depila lasercentrum werkt met lasers die gebruik maken van de nieuwste technologie en voorzien zijn van de medische CE-markering, om u een effectieve en optimale behandeling te kunnen bieden.

Hoewel onze techniek als de meest efficiënte wordt erkend, is een totale ontharing niet altijd mogelijk, vooral wanneer het haar pigmentvrij, dunner of fijner is. Dit geldt ook voor alle andere laser- en IPL-technologieën. 

Er zij op gewezen dat onder invloed van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onevenwichtigheid) het mogelijk is dat na enkele jaren nieuwe haren verschijnen. In deze zeldzame gevallen moeten herstelsessies worden gepland.

Voor mannen, die voortdurend testosteron produceren, een mannelijk hormoon dat de haargroei stimuleert, is het ingewikkelder om over permanente ontharing te praten. Onze behandeling maakt niet alleen een verminderde, maar ook een sterk vertraagde haargroei mogelijk, wat al zeer geschikt is voor onze patiënten.

Het is klinisch bewezen dat onze nieuwste generatie Soprano Titanium 3D-laser de minst pijnlijke permanente ontharingsmethode is, dankzij de ICE Plus™ technologie en de SHR In-Motion™ techniek. De behandeling is vrijwel pijnloos, in tegenstelling tot enkelvoudige golflengte en pulslasers (Diode of “LightSheer”-laser, YAG-laser, Alexandrite-laser), in vergelijking met IPL (Intense Pulsed Light) ontharing, of conventionele methoden van elektrisch ontharen of harsen.

De behandeling veroorzaakt slechts een licht ongemak, dat afhangt van de behandelde zone en de gevoeligheid van elke persoon. Het gevoel wordt vaak vergeleken met het knappen van een elastiekje op de huid, maar het ICE PLUS™ huid cooling systeem vermindert dit gevoel aanzienlijk. Er zij op gewezen dat dit onaangename gevoel afneemt na 2 sessies, wanneer de beharing afneemt en de haren dunner worden.

Er zijn gemiddeld 8 sessies nodig (met een interval van 4 tot 12 weken tussen elke behandeling) om overtuigende resultaten te zien. Dit aantal sessies hangt af van verschillende factoren:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Het te ontharen gebied
 • De kleur en het type van de huid
 • De pigmentatie en dichtheid van uw haar
 • De fysiologie van de persoon

Deze parameters zullen samen met u worden geëvalueerd en vastgesteld tijdens een eerste gratis consultatie. Dit zal ons in staat stellen een balans op te maken en u een schatting te geven van het aantal geschatte sessies.

Uw Depila lasercentrum beschikt over alle expertise en de nieuwste generatie apparatuur om u de best mogelijke zorg te garanderen. 

Laserontharing is een veilige procedure. Maar er zijn een paar aanbevelingen die voor en na elke sessie moeten worden opgevolgd. 

Om elk risico te vermijden, wordt een laserbehandeling helaas geweigerd:

 • Tijdens de zwangerschap.
 • Op een door ontsteking aangetast gebied in de besmettelijke fase.
 • Op getatoeëerde gebieden of permanente make-up. De behandeling zal rond deze gebieden worden uitgevoerd.
 • Op de huid die blootgesteld wordt aan de zon of zonnebank, om elk risico op verbranding te voorkomen.
 • Als u lichtgevoelige voedingssupplementen of medicijnen gebruikt. 
 • Als u in de afgelopen 6 maanden geneesmiddelen op basis van isotretinoïne, roaccutane, tretinoïne of retin-A heeft gebruikt. 
 • Voor mensen met kanker. 
 • Voor mensen die vatbaar zijn voor epileptische aanvallen. 
 • Voor mensen met een geïmplanteerde pacemaker of defibrillator.
 • In geval van actieve herpes- of eczeeminfectie op het te behandelen gebied.
 • In geval van hypopigmentatie (vitiligo).
 • In het geval van PUVA-therapie.

Er zij op gewezen dat sedert de eerste definitieve ontharingen in 1995 tal van wetenschappelijke studies zijn verricht. Uit al deze studies blijkt dat de laser geen invloed heeft op de gezondheid, noch wat kanker, noch wat vruchtbaarheid betreft. De lichtbundel van de laser dringt slechts enkele millimeters in de huid en richt zich op melanine, zonder de omliggende weefsels aan te tasten. In tegenstelling tot röntgenstralen, blijft er geen residu achter in het lichaam.

Permanente laserontharing kan bij een minderjarige worden uitgevoerd als de puberteit voorbij is en een van beide ouders schriftelijk toestemming heeft gegeven. De aanwezigheid van deze laatste wordt ook gevraagd bij de eerste raadpleging.

Permanente laserontharing wordt ook overwogen voor therapeutische doeleinden. Het geeft bijvoorbeeld uitstekende resultaten bij ingegroeide haren en bij folliculitis, die in de loop van de sessies vanzelf verdwijnen.

Tot op heden bestaat er, in tegenstelling tot wat sommige centra u willen doen geloven, geen duurzame ontharing die deze naam waardig is voor witte, rode en zeer blonde haren (afgezien van het vervelende elektrisch ontharen). Alleen kastanjebruin, bruin of zwart haar op alle huidtypes kan baat hebben bij laser- of IPL-ontharing.

Helaas niet. Uw huid kan door de laser worden verbrand, als de melanine in uw huid tijdens het zonnen is geactiveerd.

Het goede nieuws is dat onze Soprano-laser de enige technologie is waarmee u tot 10 dagen voor uw behandeling van de zon kunt genieten.

Het is ook mogelijk om zones te behandelen die tijdens de zomer zelden aan de zon worden blootgesteld (oksels, bikinilijn).

Merk op dat de haren die bij de bol zijn vernietigd, niet terugkomen, zelfs niet als u het behandelingsprotocol tijdens de zomer onderbreekt.

Uw permanente ontharingssessies

 • Tijdens elke laserontharingsbehandeling moet u een veiligheidsbril dragen, aangezien het richten van de laserstraal in onbeschermde ogen een risico voor het oog vormt. Het team van uw Depila ontharingscentrum zal u een veiligheidsbril geven.
 • In sommige gevallen kan roodheid of lichte zwelling optreden als reactie op de laserontharingsbehandeling. Dit is een normaal verschijnsel dat zeer snel verdwijnt.
 • U krijgt een vochtinbrengende crème, die u direct na de sessie moet aanbrengen.
 • Het is raadzaam om de behandelde zone niet bloot te stellen aan de zon gedurende de week die volgt op uw sessie. Als dit niet anders kan, moet u zich om de 2 uur insmeren met een zonnecrème.
 • Hydrateer de behandelde zone gedurende 3 dagen na uw laatste ontharingssessie.

Aarzel niet om de met laserontharing behandelde zone lichtjes te scrubben, om het uitwerpen van de haarbol te bevorderen, in de 2 weken na uw behandeling.

Dankzij de SHR In-Motion™ techniek bestrijkt onze Soprano Titanium laser het hele doelgebied sneller en met betere resultaten dan andere lasers.

De gemiddelde duur* van een laserontharingssessie hangt af van verschillende factoren. Maar ze kunnen als volgt omschreven worden:

 • Bovenlip: 3 minuten
 • Kin: 4-6 minuten
 • Schouders: 10-20 minuten                        
 • Oksels: 5-10 minuten    
 • Mannelijke rug: ongeveer 60 minuten                                                 
 • Onder- en bovenbenen: ongeveer 60 minuten
 • Bikini 1/Bikini 2: 10-20 minuten (tot 30 minuten voor de volledige bikini)

*Dit is een gemiddelde duur voor de handeling zelf met de laser. U vindt de duur van de sessies per gebied en per pakket op de reserveringspagina’s.

Ons team dat gespecialiseerd is in laserontharing raadt aan om 4 tot 6 weken te wachten tussen twee ontharingssessies. 

Deze tijd wordt tijdens de behandeling verlengd voor een optimaal resultaat: de hergroei van het resterende haar wordt door de behandeling geleidelijk vertraagd en de haren worden steeds fijner en schaarser.

Opdat de laser doeltreffend zou werken, is het noodzakelijk dat het haar niet te lang is. Daarom zal uw centrum voor permanente ontharing Depila u vragen zich de dag voor de sessie te scheren, zodat uw haar niet langer dan 1 mm is.

Indien nodig, moet u zich dezelfde dag nog scheren. Dit belemmert de werking van de laser niet, maar maakt het werk van de professional ingewikkelder, omdat hij uw haar moeilijker zal kunnen opsporen.

Uw laser ontharings afspraken

Wij verzoeken u 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn, zodat de planning van het centrum niet wordt verstoord.

Elke vertraging die hieruit voortvloeit, kan er jammer genoeg toe leiden dat uw sessie wordt geannuleerd.

Het kan niet eenvoudiger! Log in op uw patiëntenaccount en kies een ander tijdstip in de agenda. 

Wij gaan ermee akkoord om uw laatst geplande ontharingssessie gratis te verplaatsen, als het verzoek ten minste 48 uur voor de geplande afspraak wordt ingediend. Anders zal u gevraagd worden 20% van het sessiegeld te betalen.

Kleine verduidelijking: als u meerdere afspraken had, zult u die helaas allemaal moeten uitstellen om de nodige tijd tussen elke sessie te houden.

Prijzen voor laser ontharing

Uw centrum voor laserontharing Depila biedt u verschillende tarieven, afhankelijk van de te behandelen lichaamsdelen. Voor meer details kunt u onze prijzen en pakketten voor een permanente ontharingsbehandeling raadplegen.

Natuurlijk. Uw centrum voor permanente ontharing Depila biedt u een reeks pakketten aan, die de meest behandelde zones omvatten. Bekijk onze speciale tarieven voor laserontharing voor meer informatie.

Aarzel niet om ons uw wensen kenbaar te maken, indien geen van onze formules aan uw eisen voldoet.

Ja! Tijdens deze eerste afspraak luisteren wij aandachtig naar uw wensen, beantwoorden wij al uw vragen en leggen wij u uit hoe onze definitieve ontharingssessies verlopen.

Aangezien het ene huid- en haartype het andere niet is, zullen wij de te behandelen zones zorgvuldig analyseren, om het aantal te plannen sessies correct te kunnen evalueren. 

Wij voeren ook een eerste test op uw huid uit om een aan uw huid aangepast verzorgingsprotocol op te stellen.

Deze eerste informatie consultatie is gratis en verplicht voor elke nieuwe patiënt in ons Depila laserontharingscentrum. 

De gemakkelijkste manier om deze eerste afspraak te maken is online.  Aarzel niet om ons te schrijven via de Contacteer ons pagina en laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. 

Uit vergelijkende studies blijkt dat permanente ontharing in een centrum niet alleen de voordeligste methode voor permanente ontharing op lange termijn is, maar ook de snelste, vergeleken met de conventionele maandelijkse ontharingssessies. Afspraken bij een schoonheidsspecialiste of de aankoop van scheermesjes, ontharingscrèmes of waxen worden overbodig. 

De spreiding van de sessies stelt u ook in staat uw uitgaven te spreiden. Maar de beste beloning, en die is onbetaalbaar, is het comfort, de tijdsbesparing en de gemoedsrust van het feit dat u zich niet elke dag zorgen hoeft te maken over ontharingsproblemen.

Klik hier om meer te weten te komen over de prijs van permanente laserontharing.

Laserontharingstechnologie

Uw permanente ontharingscentrum Depila, gelegen aan de rand van Brussel, is uitgerust met de nieuwste generatie laserontharingstechnologie. Dit is de Soprano™ Titanium laser, die bekend staat om zijn vele voordelen

Het is belangrijk te weten dat de overgrote meerderheid van de machines die momenteel in laserontharingscentra worden gebruikt, slechts één golflengte uitzenden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Alexandrite, Diode, LightSheer of Nd:YAG lasers. Ons Soprano-lasertoestel daarentegen kan alle 3 de golflengten tegelijk uitzenden en op verschillende diepten van de epidermis ingrijpen. Hierdoor kunnen we niet alleen alle huidtypes behandelen, maar ook alle haartypes met superieure efficiëntie. 

Bovendien heeft onze laser het medische CE-merkteken, een garantie voor veiligheid en ernst. Zo is hij uitgerust met de ICE Plus™ technologie, die de huid afkoelt en de permanente ontharingsbehandeling vrijwel pijnloos maakt en de doeltreffendheid ervan verhoogt.

Ontharing met laser en ontharing met gepulseerd licht zijn twee zeer verschillende technieken wat betreft methode, veiligheid en resultaat. Intense Pulsed Light (IPL)-technologie (vaak Intense Pulsed Light genoemd) maakt gebruik van licht om haargroei tegen te gaan. Lasertechnologie, daarentegen, gebruikt haar krachtige straal om de haarwortel te vernietigen.

Door het verzenden van flitsen van intens licht, verhit gepulseerd licht ontharing de melanine en pigment in het haar, maar op een lager vermogen dan laserontharing. Deze hitte verzwakt alleen de haarfollikel. Bovendien wordt het licht over een breed spectrum verspreid, waardoor een gerichte en doeltreffende behandeling niet mogelijk is. Het duurt vele weken voordat de eerste resultaten worden gezien (ongeveer 8 weken behandeling), die vaak van korte duur zijn. Uit klinische studies blijkt immers dat de resultaten die met ontharing met gepulseerd licht worden verkregen, minder lang duren dan die welke met laserontharing worden verkregen. Dit is met name het geval voor bepaalde gevoelige zones van het lichaam, zoals de oksels of de bikinilijn. De behandelingen moeten vervolgens om de 2 of 3 jaar worden herhaald. En tenslotte is deze methode niet mogelijk op een donkere huid.

De verzwakking van de haarfollikel door IPL kan leiden tot gedeeltelijke of volledige depigmentatie van het haar, waardoor IPL of laserontharing zinloos wordt. 

In tegenstelling tot IPL-ontharing door gepulseerd licht, zal laserontharing onmiddellijk en effectief de haarwortel vernietigen. Deze snellere methode maakt een echt en definitief verlies van haar op het hele lichaam mogelijk, na slechts enkele lasersessies. 

Onze Soprano™ laser is het resultaat van de laatste generatie en garandeert u de beste resultaten op de ontharingsmarkt, op een volkomen veilige manier.

De kwaliteit van een laserontharing hangt af van de energieflux, d.w.z. de hoeveelheid energie van de laserstraal, die gedurende een bepaalde tijd door een deel van de huid gaat. Machines zonder medische CE-markering hebben echter een lagere en onregelmatige flux. Door behandeling met dit soort apparatuur met een laag vermogen kan de patiënt een groter aantal sessies moeten betalen, of nog erger, zijn haar moeten uitdunnen, totdat hij een lange witte donslaag krijgt op het zogenaamde onthaarde deel, waarop de werking van een laser geen effect meer zal hebben. 

 

Of u nu besluit Depila te gebruiken of niet, wij kunnen u alleen adviseren ervoor te zorgen dat uw arts kwaliteitsapparatuur met CE-markering gebruikt. Het is niet ongewoon om namaakproducten te zien of zelfs bedrijven die hun logo aanbrengen op machines van slechte kwaliteit die aan de andere kant van de wereld zijn geproduceerd, onder het voorwendsel van Belgische of Europese engineering. 

Ja! Tenzij uw haar niet meer gepigmenteerd is, is het nooit te laat om over te schakelen op laserontharing.

Uw Depila centrum is er om u te adviseren over permanente laserontharing.

Met het oog op een optimale veiligheid wordt uw huid tijdens de eerste sessie zorgvuldig onderzocht.

depila épilation laser Bruxelles

Depila gebruikt cookies om het gebruik van haar website te analyseren en voor niet-intrusieve marketingdoeleinden om uw surfervaring te verbeteren.